Atunci cînd nici una dintre carcasele calculatoarelor personale nu te mai satisface poți să-ți construiești tu una folosind materiale ieftine și disponibile. Sau poți să rogi pe cineva să te ajute, indicîndu-i toate detaliile necesare, și apoi doar montezi rezultatul. Mult spor și nu ezita să publici imagini cu rezultatul final.

Chiar dacă sărbătorile de iarnă abia au trecut, niciodată nu e tîrziu să-i oferi unei persoane un coș plin cu ciocolată. Mai ales că vine Valentine's Day și Dragobetele. Însă poți face mai mult decît să cumperi unul, poți să faci așa ceva și să personalizezi cadoul după dorință.

Durează mai mult decît folosirea unei imprimante și a unor programe specializate, ai nevoie de ceva mai mult talent la desen, dar poți impresiona cu ușurință pe cineva dacă-i oferi un cadou personalizat și un mesaj pe măsură.

Orice cremă este un amestec de substanțe grase și apă. Află cum poți să combini uleiurile și apa cu ajutorul emusilfianților, într-un mod cît mai natural și mai sănătos pentru tine.

Nu uita să testezi substanțele folosite înainte de realizarea cremei - chiar și substanțele naturale pot provoca alergii.

Vrei niște mobilier interesant din lemn care să completeze cauciucirile reciclate pe care le folosești în casă? Nu numai că găsești o mulțime de idei de mobilier care arată bine, dar le poți face chiar și tu - doar să ai suficient timp, răbdare și uneltele necesare.

Lasă-ne impresiile pe care le ai despre achiziționarea sau construirea unor asemenea piese.

Procedeul este simplu și ușor, la îndemîna oricui, folosind materiale textile pe care le găsești prin casă - poți refolosi tricouri sau alte haine vechi, pe care nu le mai porți. Ai nevoie doar de ac, ață, sfoară, imaginație și îndemînare.

Anvelopele vechi și uzate sînt o materie primă foarte comună și ieftină, le poți refolosi cu succes în multe situații: Earthship, de exemplu, este o construcție cu ziduri din avelope umplute cu pămînt bătătorit. Iar dacă îți mai rămîn cîteva bucăți în plus le poți folosi pentru crearea de obiecte decorative a casei. Doar imaginația, uneltele folosite și îndemînarea ta îți pot limita activitatea în acest domeniu.

Adică o chestie foarte utilă pentru cîinii de talie mică și picile pe care le păstrezi prin preajmă, în casă sau în curte. Nu e deloc greu să le faci un acoperiș deasupra capului: ai nevoie de niște plăci din lemn (pe care poți să le vopsești după dorință), cîteva triunghiuri din lemn și cuie cu ajutorul cărora să le prinzi la un loc (ajutorul prietenilor poate fi foarte util) și bandă de lipit pentru a le fixa cum trebuie. Mai ai nevoie de cîteva balamale și piciorușe izolatoare a podelei.

Peretele din spate poate fi realizat din carton, acesta se lipește cu lipici de acoperiș. Ce le pui animalelor pe podeaua noii căsuțe pentru a sta confortabil este la liberă alegere.

Tablourile din lemn (sau plută), lipici și sfoară nu sînt prea des întîlnite pe la noi, dar pot fi o idee bună dacă vrei să le oferi cadou cuiva. Mesajul poate fi adaptat momentului, persoani și relației dintre voi, iar produsul final este ușor de realizat: ai nevoie doar de suport (o scîndură, o buctă de lemn sau de plută), niște lipici fierbinte (sau aracet) și sfoara.

Dacă tot vin sărbătorile de iarnă, iar dulciurile de toate formele au mare căutare, ce-ar fi să aflăm cum sînt realizate acadelele? Iar dacă, cumva, accidental și din greșeală, ți se face poftă și te duci să-ți cumperi cu grămada poate te gîndești un pic și la noi.

În afara răbdării și îndemînării necesare lucrului cu asemenea materiale, mai ai nevoie de hărtie, foarfecă și lipici. Folosind instrucțiunile din înregistrarea alăturată poți învățaa cum să faci singur un fulg de zăpada din 3 coli de hîrtie A4.

Linia de producție nu e chiar similară celei instalate acasă pentru a-ți face acolo ciocolata, dar are cîteva lucruri în comun: cacao e aceeași, și e de preferabil să o cumperi deja procesată, la fel și zahărul, laptele este foarte similar. Iar rezultatul este la fel de dulce.

Pentru început ai nevoie de material (adică o pereche de ciorapi), vată, foarfecă, ac și ață. Mărgelele, naturii sau orice alt element suplimentar depind de tipul decorațiunii pe care vrei să-l faci.

Am creat Broderiile ANA pentru a scoate în valoare frumusețea şi magia tradiției româneşti. Fiecare popor are o identitate şi o poveste scrisă de generații din cele mai vechi timpuri.

Cusăturile şi arta cusutului trăiesc pe pământul nostru din vremea tracilor, iar fiecare generație de femei şi-au adăugat câte o fărâmă din sufletul lor acestor motive şi simboluri populare folosite pentru a-şi împodobi casa, portul şi familia.

Continuarea tradiției este firul ce leagă generațiile între ele, fiind luat ca o linie de plutire a unui popor, a poporului român.

De aceea, vă invit să luăm parte cu toții la salvarea noastră ca unitate, identitate şi valoare!

 

Cristina Butuşină,

Creator Broderiile ANA

Ușor de făcut, florile din hîrtie creponată pot deveni decorațiuni excelente cam în toate situațiile. Poți folosi o singură culoare pentru floare sau poți împături hîrtii colorate diferit. După aceea le legi la mijloc și apoi le tai capetele ca-n filmulețul alăturat. Nu-ți mai rămîne decît să dezlipești foile de hîrtie pentru a obține ceva frumos.

Cît de des poți spune că te-ai lovit de problema asta în ultimul timp?
În foarte multe dintre activitățile pe care le derulează oamenii de obicei, acuratețea și precizia sînt foarte importante - dar ele vin separat și pot fi influențate de factorii de mediu.

La cît de mult a nins în ultimele săptămîni (deși e departe de cantitatea de zăpadă din iernile de acum două - trei decenii) cu siguranță ai suficient de multă materie primă pentru cîteva zeci de oameni de zăpadă. Dezavantajul lor este că nu rezistă prea mult: doar pînă la prima căldură.

Pentru a-ți produce propriul om de zăpadă, care să reziste tot anul, ai nevoie de cofraje pentru ouă, foarfecă, lipici, o bucată de carton, pensulă și vopsea, material pentru brațe, mărgele pentru ochi.

Cu siguranță trebuie să ai măcar unul sau două tricouri vechi, pe care nu le mai folosești, chiar dacă încă îți plac (motivele sînt diverse, dar se mai întîmplă). Ca să îl transformi în geantă (sau genți, dacă ai mai multe tricouri) ai nevoie de bandă adezivă, capsator și foarfecă. Restul sînt doar detalii, mai ales că nu pare deloc greu de făcut.

Nu se încadrează în profilul acestui site, dar este de sezon: poți folosi zăpada de afară (mai ales dacă te afli în sudul, sud-estul și estul României) pentru a contracara frigul (gerul) care o însoțește. Va dura ceva timp, se va topi la următorul val de aer cald, dar poți topi zăpada pentru a folosi gheața la construcția unui iglu. Află mai multe în înregistrarea alăturată, iar dacă ai imagini cu igluurile românești vreau să le văd.

Ideea este ingenioasă, și nici nu e foarte greu de făcut: ai nevoie de un flacon, un marker, un liniar, recipientul unei doze de suc, o foarfecă, un cutter, un motoraș și încă vreo două chestii pe care o să le afli urmărind înregistrarea alăturată.